Դեսից-դենից

..նոթատետր..

Խուսափել Էմուլգատորներից

leave a comment »


Կոդեքս Ալիմենտարիուսը, որը հանդիսանում է մի շարք միջազգային պարենային չափանիշների հավաքածու,    էմուլգատորներին   ինդեքսավորել է  Е400-ից մինչև  Е499: Ամենատարածված էմուլգատորները դասակարգվում  են հետևյալ կերպ

1.    Е322 —  լեցիտին, որը միաժամանակ հանդիսանում է և էմուլգատոր և կայունացուցիչ

2.   Е422 — ամոնիումի ֆոսֆատիդներ

3.    Е432-436 — տվիններ,   պոլիսորբատներ

4.    Е471 — մոնո- և դիգլիցերիդ ճարպաթթուները

5.    Е472 — ճարպաթթուներ ու օրգանիկ թթուների եթերներ, գլիցերին

6.    Е473 — ճարպային թթուների եթերներ, սախարոզներ

 

food additives to avoid

Written by vishap

Հունիսի 15, 2016 at 04:56

Posted in travel

Tagged with , ,

Թողնել պատասխան

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Փոխել )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Փոխել )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Փոխել )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Փոխել )

Connecting to %s

%d bloggers like this: